Új bútorcsalád cseperedik- Marokkó

2016. ápr. 6. | Utoljára módosítva: 2024-07-21 21:12:34 | 4418 Olvasás
A "Marokkó"-t maga a játék inspirálta. Csak semmi fakszni, mozgó asztallap, remegő kéz. Megcsavarjuk két kezünkkkel a pálcikákat,  majd elengedjük őket, hogy széthulljanak a felületen. Aztán újbeggyel, körömmel, vagy egy másik pálcikával úgy emeljük le egymásról, hogy ne mozdítsák el egymást. Ha mégis, -váltunk!
Az első Marokkó egy mosdópult formájában keletkezett a múlt héten. 6 közül Ő volt a befutó, nekem is, a megrendelőnek is.
A váz mozaikozását is elvállaltam, azaz komplett kivitelezést.

Egy új munkánál, amit addig még nem csináltam egy olyannál aminél közvetlenül bekapcsolódom a gyártásba is, sok a buktató, izgalom, utánajárás, de az ember tele van adrenalinnal, várakozással, zakatol a fejben a feladat. Aztán jön a kivitelezés, a buktatók, a dolgok nem úgy hajlanak, az élek nem úgy élesednek. Áttervezés, hozzáadás-kivonás, gyűrjük egymást az anyaggal.

A pult intenzív egy hetében lakatosommal egyeztettem a nyers váz felett, beiktattunk apróbb módosításokat a tervrajzhoz képest, aztán festödébe került ahol 2 réteg ráégetett felületkezeléssel látták el. Amikor elhozatm, ezen, egy kézitáskán és a biztonsági gyermekülésen kívül már csak egy kis doboz Soriflex folyékony vízszigetelő fért be az autóba. Újabb nap kellett a betonyp laphoz.( ez lett a hordozó felület) Számtalan sikertelen telefonhívás után, hogy a közelemben szerezzem be, maradt a Zatik faáruház, mert ott legalább több méretet tartanak készleten.

Otthon a méretrevágás, alakítás után kapott egy réteg folyékony vízszigetelőt amivel száradt még egy éjszakát, aztán belecsavaroztam a vázba.
A csempék egy részét vízvágóhoz vittem ahol vékony 4mm pálcikákat vágattam belőlük.
Azt terveztem, hogy a váz oldalához hasonlóan ezek a vékonyra vágott csempe szálak futnak majd a nagyobb táblák között, amiket majd csempevágóval és kézi csiszolóval formázok meg. Azonban a csempevágó minden próbadarabon kicsorbította a mázat, a darabok egyenkénti kézi csiszolásához meg kellett volna még minimum egy élet, nekem meg a 4 hónapos bébivel csak egy fél volt. Úgyhogy egy hajnalig tartó munkanap után módosítottam az eredeti terveket. 

A színes pálcikák a nagyobb darabokkal páhuzamosan ámdebár váltakozó mennyiségben elcsúsztatva kerültek az egész lapok közé. Ez sem volt teljesen triviális feladat. Ennek is kellett egy nap, hogy a fugatávokat is figyelembe véve, ragasztás nélkül kirakjam, és még egy éjszaka, hogy immár csemparagasztóval alatta véglegesítsem. Hajnalra kifugáztam és beájultam az ágyba.   

Marokkó mosdó2
Kommentek

Eddig még nem szóltak hozzá. Légy Te az első!

Szólj hozzá!

Név vagy Nick: *
E-mail: *
Weboldal:
Hozzászólás szövege: *