Natúr szőnyeg

Szizál Szőnyeg

Időálló, tartós, sokoldalú, természetes szálasanyag, melyből sokféle jellegű és mintázatú padlószőnyeg szőhető. A szizál a Dél-Amerikában és Kelet-Afrikában termesztett Agave Sisalana levelének rostjaiból készül.
A szizálfonalakból készített szõnyegek alkalmasak lakóterek, irodák, múzeumok, templomok burkolására.
A szizál eredeti színe fehér. Jó higroszkópikus tulajdonsága miatt könnyen színezhetõ így az ebbõl készített szõnyegeket változatos színekben lehet elõállítani, a szövéssel történõ mintázással pedig tovább bõvíthetõ a kínálat.
Natúrprogramunkban a természethez közeli színeket ajánljuk.

 

Bambusz Szőnyeg

A világon az egyik legsokoldalúbban felhasználható természetes alapanyag.
Távol-Keleten évszázadok óta használják építőanyagként, berendezési tárgyak készítésére, szõnyegként és számos használati tárgy készül belõle.
A keskenyebb bambuszcsíkokat szövéssel a szélesebbeket egy vékony alapszövetre való ragasztással rögzítik, majd latex vagy juta fliz hátoldallal látják el.
A szõnyegek mutatósak természetes natúr színükben, de vízbázisú lazúr festékkel jól színezhetőek. A natúr színű szőnyegek színe a használat során érik, sötétedik.
Natúrprogramunkban 5 és 17 mm pálcaszélességû bambuszszõnyegeket ajánlunk.
A dekoratív megjelenésû bambusz szőnyegek leginkább kevésbé igénybevett helyek, lakóterek burkolására alkalmasak, de faliszõnyegként is lakásába viszik a természet varázsát.